Laat je mening horen over het event!

Ambassadeurs

Yvonne van Gennip:

Laten we trots zijn op onze jonge, ambitieuze (top)sporters met een handicap en er met elkaar voor zorgen dat mede dankzij Giathlon’19 geen enkel talent verloren gaat!

 

Jetze Plat:

Jetze is hét Paralympische talent van de afgelopen jaren. Hij heeft maar een doel/motto: “Let’s go to the top”. Uitzonderlijk komt Jetze in 2 Paralympische disciplines uit: handbiken én de triathlon. Tijdens de Paralympische Spelen 2016 won hij een gouden medaille. Na 750 meter zwemmen, ruim 22 kilometer fietsen en 5 kilometer gaf Jetze de concurrentie geen enkele kans. Hij finishte na 59 minuten en 31 seconden, hield daarmee iedereen achter zich en werd Paralympisch Kampioen! Daarnaast behaalde hij een bronzen medaille tijdens de wegwedstrijd met handbiken.

De 25 jarige Amsterdammer is geboren met onvolgroeide benen. In zijn revalidatiedatecentrum in Amsterdam kwam hij voor ’t eerst in aanraking met een handbike. Sinds 2012 richt hij zich volledig op zijn topsporten paratriathlon en handbiken. En de resultaten mogen er zijn!

EK triathlon 2015 high res

Het geeft echt een kick om in je handbike valide wielrenners in te halen. Natuurlijk kunnen niet alle kinderen met een handicap topsporter worden, maar ik zou ze wel heel graag allemaal de mogelijkheid geven om door middel van sport hun grenzen te verleggen. Want kan niet, bestaat vaak niet. Wel zal je er hard voor moeten werken!

 

Bibian Mentel:
Een sportvrouw puur sang. Bibian weet als geen ander hoe het is om de strijd aan te gaan. In 2002, tijdens haar carrière als Olympisch snowboardster, verloor zij door de gevolgen van botkanker haar been. Dit weerhield haar niet om door te gaan met topsport. Inmiddels is ze Paralympisch- en Wereldkampioen snowboarden. Bibian heeft haar eigen “Mentelity Foundation” waarmee ze kinderen met een fysieke handicap inspireert en stimuleert om te gaan sporten.

Biban MentelEr zijn helaas te veel dokters, specialisten en fysiotherapeuten die mensen wijzen op de beperkingen van een lichamelijke handicap. Ik wil graag inspireren, laten zien en voelen dat er een wereld aan mogelijkheden is voor mensen een handicap. Ook in de sport!

Guus Hiddink:
Naast voormalig bondscoach van Oranje is Guus Hiddink ook coach van Fonds Gehandicaptensport. Als ambassadeur van het Fonds omarmt hij de Giathlon.

Guus HiddinkSporten maakt mensen sterk. Fysiek en mentaal. Daarom is het zo belangrijk dat sporten voor iedereen vanzelfsprekend is. Ga met ons de strijd aan tijdens de Giathlon en geef voor de gehandicaptensport!

Sharon van Rouwendaal:
Zwemster Sharon van Rouwendaal is met haar 22 jaar een van de jongere topsporters die Nederland rijk is, op haar 17e behaalde dit talent haar eerste WK brons. Naar eigen zeggen verbaasde zij haarzelf door in de zomer van 2014 de Europese titel op de 10 kilometer te pakken tijdens haar eerste internationale optreden in het open water. In december 2014 behaalde zij samen met de Golden Girls haar eerste wereldtitel en -record tijdens de Wereld Kampioenschappen korte baan in Doha. Sharon werd beschouwd als een van de favorieten voor de Olympische Spelen in Rio en dit heeft ze ook waar gemaakt. Tijdens de afgelopen spelen won ze goud op de 10km open water.

web_Sharon_PaulRaats_DSC2829Het water is mijn beste vriend, door te zwemmen voel ik mij vrij. Dat gevoel gun ik iedereen, ook mensen met een beperking. Ik zou dan ook aan iedereen willen vragen om mee te doen aan de Giathlon’18. 1 uur lang keihard sporten vóór de gehandicaptensport. Een geweldig event!

Bram Tankink:
Bram Tankink is wielrenner bij Team Lotto NL-Jumbo. Met de rol van knecht bewijst hij al jarenlang zijn waarde voor zijn team. “The Tank” stond negen keer aan de start van de Tour de France en haalde acht keer Parijs (wegens ziekte één keer niet). Tijdens de Tour van 2013 speelde hij een doorslaggevende rol bij het behalen van de zesde plaats in het eindklassement door Bauke Mollema. Een jaar later loodste hij zijn wegkapiteins naar een negende en tiende plaats in dit eindklassement. Bram is erg begaan met de gehandicaptensport.

BRAM_TANKINK_FRONT_01_thumbnailFonds Gehandicaptensport is een goed doel, waar ik me erg toe aangetrokken voel. Mijn gehandicapte zusje heeft in het verleden op zaterdagochtend gehandicaptensport gedaan en dat vond ze heel erg leuk. Daarnaast ging ze 1x in de week zwemmen voor haar lichaamsbeweging. Dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Ik juich de Giathlon’18 dan ook van harte toe en moedig jullie allemaal aan om mee te doen!

Saskia van den Ouden:
De blade babe en koningin van de Paratriathlon in Nederland. Zij verloor door een ziekte haar linkeronderbeen. Na 13 operaties had zij één droom: “weer te kunnen rennen”. Een hobby die zij voorheen veelvuldig beoefende. Dankzij een actie bij radio 538 kwam haar droom uit en kreeg ze een blade. Het lopen met de blade was een (pijnlijke) uitdaging. Het ging haar uiteindelijk goed af en het smaakte naar meer. Lopen, fietsen en zwemmen! In augustus 2013 maakte zij haar introductie in de triathlonsport. Inmiddels heeft ze diverse titels en gouden plakken op haar naam staan. Ze won in juli 2014 Goud op het EK in Zwitserland.

_20A3522-aAls sporter een been verliezen is verschrikkelijk maar vervolgens geen (financiële) mogelijkheid hebben om aangepast te kunnen blijven sporten… dat kan in mijn ogen niet in een welvarend land als Nederland. Daarom steun ik de Giathlon’19 en Fonds Gehandicaptensport. Omdat iedereen in Nederland moet kunnen sporten!

Bob de Voogd:
Hockeyer Bob de Voogd is speler bij HC Oranje-Rood en het Nederlands elftal. De middenvelder/aanvaller heeft in zijn jonge sportcarrière al vele successen behaald. Meest recent is het binnenslepen van de gouden medaille, in 2015, tijdens het Europees Kampioenschap in Londen.

image-4647495In hockey heb ik plezier en ik voel mij er goed bij. Sport is mijn passie. Het maakt je fysiek en mentaal sterker, geeft zelfvertrouwen en bouwt aan relaties. Ik sta achter de Giathlon’19, omdat ik vind dat sport voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn. Doe mee en maak, in een race tegen de klok, de meeste meters tijdens de grootste indoor triathlon van Europa!

Toine van Peperstraten:
We herkennen de warme stem van Toine van Fox Sport en NOS Studio Sport waarin hij voetbalprogramma’s presenteert. Al jaren zet hij zich in voor de gehandicaptensport als ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Hij laat onder andere zijn stem gelden voor diverse promo’s en video’s van het Fonds.

0474f009973d11d31ff78be33bff9996_XLSporters die zich inzetten voor andere sporters. Dat vind ik bijzonder. Hier draag ik als sportjournalist graag mijn steentje aan bij.

Bas Tietema:
Bas Tietema is de jongste van ons peloton van ambassadeurs. Hij is de wielerbelofte en maakt onderdeel uit van het BMC Pro Team. Toen hij vier jaar oud was, kreeg hij “een geweldig lief zusje” genaamd Iris, gediagnosticeerd met het Syndroom van Down.

image4 Iris beleeft veel plezier aan haar sporten jazz-dance en gymnastiek. Ik vind het belangrijk dat mensen met een handicap dichtbij huis kunnen sporten. Als ik een steentje bij kan dragen om drempels weg te nemen dan doe ik dit graag. 

Carl Verheijen:
We hebben nog een voormalig Nederlands Langebaanschaatser in ons peloton van ambassadeurs. Carl beschikt nog steeds over de topsport mentaliteit. Hij daagde de Nederlandse topduursporters en -triatleten uit om met hem de strijd aan te gaan tijdens afgelopen editie van de Giathlon. Het werd een waar spektakel. Dankzij alle deelnemers werd het een waar succes en zal de Giathlon mij altijd bijblijven. En fantastisch nieuws er komt een tweede editie aan; Giathlon’19.

Gaan jullie de Giathlon uitdaging aan voor de gehandicaptensport? Houd dan de datum 7 april 2019 vrij in jullie agenda!

Barbara de Loor:
Met een mooi palmares als oud-langebaanschaatser en Olympisch Kampioen is Barbara nog steeds actief in de schaatswereld. Deze jonge moeder zet zich onder andere actief in voor het jeugdschaatsen van de KNSB.

foto_barbara_de_loor_4Met alle Giathlon kids gaan we ons hard maken voor de gehandicaptensport. Zodat de sportfaciliteiten voor kinderen met een handicap ook optimaal worden.

 

 

×