Laat je mening horen over het event!

Giathlon

De triathlon is een van de meest zware en fascinerende duursporten op aarde. Verschillende spiergroepen komen in actie en vragen het uiterste van je lichaam en ook mentaal vergt het een persoonlijke strijd. Dus moet je nogal een flinke fysieke en mentale drempel over voordat je aan de start verschijnt. Maar met de juiste training en ondersteuning kun je die nemen.

Er zijn ruim 1.7 miljoen Nederlanders met een handicap. Voor veel voor hen vraagt sporten een uiterste inspanning en ondersteuning. Eveneens is er een behoorlijke drempel te nemen alvorens ze kunnen starten. Zo is er voor mensen met een handicap amper de mogelijkheid tot sporten in een straal van 10 km van hun leefomgeving.

Die overeenkomsten inspireerden een aantal triatleten een bijzonder evenement te gaan organiseren. Speciaal voor hun collega sporters met een handicap. Samen met Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds namen zij het initiatief tot de organisatie van de Giathlon.  Bij Giathlon gaat het om een race tegen de klok. In een per discipline vastgestelde tijd moeten deelnemers zoveel mogelijk meters maken. Via een optelsom rolt daar een eindklassement uit.Tot het uiterste van je kunnen gaan in 60 minuten. Doorzetten en afzien. Misschien wel het zwaarste wat je gedaan hebt in je sportieve leven. Maar ook het beste. Want je doet het voor al die sporters met een handicap. Daar draait het om bij Giathlon.

De 3e editie Giathlon’19 vindt op zondag 7 april wederom plaats op de Sportboulevard Dordrecht. We willen het sportieve plezier en de mooie opbrengst van vorig jaar evenaren. Samen met alle sporters gaan we een bedrag bij elkaar zwemmen, fietsen en lopen waarmee we sport voor sporters met handicap weer een stuk vanzelfsprekender maken! Meld je dus vandaag nog aan als individu of als team.

×