Laat je mening horen over het event!

Heb je een vraag over Giathlon’19?

Kijk dan eerst of je onderstaand een antwoord kunt vinden. Zit je vraag én antwoord er niet tussen? Wij staan je graag te woord. Je kunt een e-mail sturen naar info@giathlon.nl of bellen naar 020-737 21 70.

Verrekenen jullie het tijdvoordeel van het zwemmen in triathlonpak?

Nee, er is geen sprake van een aanzienlijk tijdsvoordeel door kleding.

Hoe organiseren jullie de mogelijkheden tot het omkleden en douchen?

Er is een grote hal met kluisjes aanwezig. Er is voldoende gelegenheid om je om te kleden. Douchen is mogelijk in de aanwezige ruimtes in de Sport Boulevard.

Is er mogelijkheid om op de locatie (sport-)voeding te kopen?

Er zijn vaste cateringpunten in de Sport Boulevard waar voeding en drank te koop is. Iedere deelnemer ontvangt bij zijn sportpakket sportdrank en een sportreep.

Kan ik mijn bidons (gratis) bijvullen met water en/of sportdrank?

Er zijn voldoende punten waar je gratis water kunt tappen. Iedere deelnemer ontvangt 1 gratis sportdrankje.

Organiseren jullie trainingen en/of geven jullie trainingstips?

Onder tips op de website vind je de trainingstips van de Nederlandse Triathlon Bond.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

De inschrijfgelden komen binnen op een aparte rekening bij de Stichting Giathlon. Deze gelden worden ingezet om de kosten van het evenement te dekken. De donatiegelden kennen een ander rekeningnummer. Deze gelden komen 100% ten goede aan de gehandicaptensport.

Hoeveel donatiegeld dien ik als deelnemer op te halen?

Als individuele deelnemer heb je een inspanningsverplichting om € 150,- aan donatiegelden op te halen. Voor de teamleden van bedrijventeams geldt eveneens een inspanningsverplichting. Kinderen hebben een inspanningsverplichting om € 25,- donatiegeld op te halen (met hulp hun school of klas). Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden.

Is er een speciale regeling voor leden van de Nederlandse Triathlon Bond?

Ja, leden van de Nederlandse Tiathlon Bond krijgen een korting van € 5,50 op het inschrijfgeld daarbij betalen zij niet de gelden voor een daglicentie van de NTB.

Kan ik als Triathlonteam of verenigingsteam ook meedoen met de (bedrijven-)team wedstrijd?

Ja, alle teams zijn welkom om deel te nemen aan de teamwedstrijd.

Wat wordt bedoeld met ANBI status?

Zowel Fonds Gehandicaptensport als het Yvonne van Gennip Talent Fonds is geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn de donaties aan de fondsen vrijgesteld van schenkbelasting. De donaties komen dus zonder heffing van schenkbelasting volledig ten goede aan de gehandicaptensport. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan Stichting Giathlon, Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting.

Alle opbrengsten uit sponsoring en inschrijvingen na de aftrek van de organisatiekosten en opstartkosten voor de volgende editie en alle donaties volledig, komen ten goede aan de gehandicaptensport. Het totale donatiebedrag aan Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds en de jaarrekening van de Stichting wordt openbaar gemaakt.

Hoe kan ik er op toezien dat mijn donatie via de Giathlon website ook doelmatig en aan de gehandicaptensport besteed wordt?

Het totale Giathlon donatiebedrag wordt overgemaakt aan Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds;

Op voordracht van Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds en na validatie door het bestuur van Stichting Giathlon vindt goedkeuring plaats van de projecten waaraan het donatiegeld wordt besteed;

Er vindt controle plaats van die besteding van donatiegelden aan die projecten;

De organisatie communiceert o.a. bij nieuws over de projectbesteding van de gelden en de voortgang van de projecten.

Waar kan ik parkeren?

Er is voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaatsen rondom de Sportboulevard Dordrecht. Meer informatie over parkeren vind je op: http://www.optisport.nl/dordrecht/

Kan ik ook met het OV naar de Sport Boulevard Dordrecht komen?

Ja, er zijn mogelijkheden om met het Openbaar Vervoer naar Sport Boulevard Dordrecht te komen. Informatie hierover vind je op http://www.optisport.nl/dordrecht/schaatsbaan/contact/routebeschrijving.html of op 9292ov.nl

Hoeveel toeschouwers mag je per persoon meenemen?

Er is door de organisatie geen limiet gesteld aan het aantal supporters per persoon. De accommodatie is de gehele dag exclusief opengesteld voor deelnemers aan de Giathlon en zijn/haar toeschouwers. Voor toeschouwers is de schaatsbaan en het recreatiebad de hele dag gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten voor publiek en is er live entertainment.

Veilig online betalen via Payment Service Provider ICEPAY

ICEPAY maakt het als Payment Service Provider mogelijk voor webwinkeliers om diverse online betaalmethodes, zoals iDEAL en PayPal, aan te bieden in hun webshop. Zo kunt u als consument binnen de webshop van uw online betalingen binnen een gebruiksvriendelijke en veilige betaalomgeving verrichten. ICEPAY is alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van uw betaling en heeft geen invloed op de levering van uw online aankopen.

U kunt op de website van ICEPAY aanvullende informatie vinden over uw online betaling via ICEPAY.

icepay-banner-120x140

Wat adviseren jullie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit/triathlonpak?

Volgens de reglementen van de Nederlandse Triathlon Bond is het gebruik van wetsuits in een binnenbad niet toegestaan. Dat geldt ook voor tubes en compressiekousen. Een wetsuit is niet nodig, de temperatuur van het water is hoog genoeg. We adviseren een tri-suit (triathlonpak) of een goed aansluitende zwembroek of badpak.

Heb ik een speciale fietsbroek nodig?

Indien je geen tri-suit (triathlon pak) hebt kan je er voor kiezen om het fietsonderdeel met een fietsbroek (met zeem) te doen. Dit is geen vereiste je mag ook in een gewone sportbroek fietsen.

Heb ik fietsschoenen nodig?

De fietsen zijn voorzien van zowel SPD systeem als toe-clips (voor gewone sportschoenen). Andere fietsschoenen (bijv. Look) kunnen niet gebruikt worden.

Kan de fiets worden vooraf afgesteld op mijn lengte?

De fietsen kunnen op verschillende standen geplaatst worden (zowel zadel als stuur) waardoor de fietsen voor iedereen toegankelijk zijn.

Op welke weerstand wordt de fiets ingesteld?

De fietsen kunnen door de deelnemers zelf op verhouding ingesteld worden (op afstand/tijd/gewicht). Hoe zwaarder je verzet hoe meer wattage je wegtrapt.

×