Laat je mening horen over het event!

Wedstrijdvorm

Op de 3 onderdelen van de Giathlon’19 (Indoor Triathlon) wordt er gestreden in 3 verschillende tijdssloten: 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten lopen. De uitdaging voor iedere deelnemer is in deze tijd het maximale aantal meters uit jezelf halen.

Tussen de verschillende onderdelen wordt de tijd stop gezet waarin je tijd heb om je te verplaatsen naar het volgende onderdeel. Deze tussentijden tussen het zwemmen en fietsen én tussen het fietsen en lopen worden aan de hand van het aantal aanmeldingen (en het niveau van de deelnemers) bepaald. Voor de wedstrijdwaves zijn andere regels van toepassingen. Hierover spoedig meer info.

De wedstrijduitslag wordt bepaald aan de hand van de volgende wegingsfactoren:

  • De afstand in meters tijdens het zwemmen x 20
  • De afstand in meters tijdens het fietsen x 1
  • De afstand in meters tijdens het lopen x 2

De optelsom hiervan bepaalt de eindranking. De competitiereglementen zijn opgesteld door Start2Finish in samenspraak met de NTB. (De complete competitiereglementen worden hier uiterlijk 1 januari 2019 gepubliceerd).

Bedrijventeam 
Een bedrijventeam bestaat uit 3 deelnemers. Iedere teamlid van het team legt de complete serie aan onderdelen af (zie hierboven). De teams zijn gemengd en mogen bestaan uit mannen én vrouwen. Het totaal van alle 3 de deelnemers telt voor het eindresultaat.

Ambitie & trainingsdoel nodig?
Wil jij je ook meten aan de geoefende triatleten? De NTB geeft aan dat goed geoefende triatleten (pro’s) binnen één uur 1/8ste triatlon (sprintafstand) kunnen afleggen. Dit betekent dat zij op de Giathlon’19 onderdelen ca. de volgende afstanden kunnen afleggen:

  • Zwemmen: 10 minuten: 750m
  • Fietsen: 30 minuten: 20km
  • Hardlopen: 20 minuten: 6km

We wensen je succes met deze uitdaging! Kijk hier voor trainingstips en – schema’s van de Nederlandse Triathlon Bond.

×